ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 66 ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΣ ΤΚ 84100
2281083085

Tips για να βάψετε το σπίτι μόνοι σας

18/02/2023

Απαραίτητα εργαλεία για το βάψιμο του σπιτιού σας

Πρέπει να εξοπλιστείτε με ρολά, πινέλα, προστατευτικά για τα έπιπλα, γάντια, χαρτοταινία για τα κουφώματα της πόρτας, των παραθύρων, τους διακόπτες και φυσικά κουτιά με χρώματα. Ανάλογα με το εμβαδόν των τοίχων, οι υπεύθυνοι θα σας δώσουν την ανάλογη ποιότητα χρώματος. Τέλος τα ρολά και τα πινέλα πρέπει να είναι καθαρά πριν από την χρήση και να μην έχουν ξεραθεί από προηγούμενη χρήση.


Η προετοιμασία του δωματίου

Πριν πάρετε στα χέρια σας τη βούρτσα, πρέπει να προετοιμάσετε το δωμάτιο.

  1. Καλύψτε όλα τα έπιπλα από το χώρο με ένα πλαστικό κάλυμμα.
  2. Στη συνέχεια, απλώστε στο πάτωμα καλύμματα ή εφημερίδες. Καλύψτε με ειδική χαρτοταινία τα κουφώματα της πόρτας και των παραθύρων, όπως επίσης τους διακόπτες, τα πόμολα και τις πρίζες.
  3. Προχωρήσετε στο στοκάρισμα των τοίχων. Πρέπει πάντα να καλύπτουμε με στόκο τις τρύπες από τα καρφιά ή κάθε άλλο κενό.
  4. Τέλος καθαρίστε τον τοίχο με ένα σφουγγάρι και λίγο νερό με απορρυπαντικό, αφού το χρώμα πέφτει πιο ομοιόμορφα πάνω σε καθαρές επιφάνειες.


Οδηγίες βαψίματος

Βάλτε το χρώμα σε ένα κουβά μαζί με τόσο νερό, ώστε να μη γίνει ούτε αραιό ούτε πηχτό. Πάρτε ένα πινέλο και προχωρήστε στο βάψιμο των γωνιών και των εσοχών που δεν φτάνει το ρολό. Προσοχή! Το πινέλο δεν πρέπει να έχει πολύ χρώμα επάνω του. Για τις μεγάλες επιφάνειες, βουτάμε το ρολό μέσα στη μπογιά και το πηγαίνουμε μπροστά-πίσω για να φύγει η περισσή μπογιά. Προχωράμε, βάφοντας τον τοίχο μέχρι να καλυφθεί το προηγούμενο χρώμα του τοίχου. Στο βάψιμο του ταβανιού θα χρειαστείτε μια μακριά λαβή για το ρολό. Θυμηθείτε ότι πάντα χρειάζεται και ένα «δεύτερο» χέρι βαψίματος στους τοίχους!